Весна – саме час балувати себе та рідних смачними та корисними стравами зі свіжої зелені. Особливою популярністю в українців користуються листя салату та щавель, з яких можна приготувати чимало різноманітних супів та закусок. Ми розповімо про користь цих видів зелені та поділимося простими рецептами з них.
Корисні властивості салату та щавлю
Салат ідеально підходить для дієтичного харчування, тому що в ньому дуже мало калорій. Проте він містить поживні речовини, важливі для правильного функціонування організму. Вживання цієї зелені допоможе підтримувати здоров'я серця, прискорити обмін речовин, зменшити запалення, вивести токсини та підвищити імунітет.
Щавель - ідеальна рослина для будь-якої збалансованої дієти. Завдяки низькому вмісту вуглеводів та калорій. До того ж у ньому містяться важливі для здоров'я вітаміни та мінерали. Тому регулярне вживання щавлю підвищує імунітет, покращує здоров'я шкіри та очей і допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту.
Зелений салат з яйцями
Інгредієнти:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- Пучок листів салату
- 5 курячих яєць
- 3 огірки
- 3 ст. л. сметани або майонезу
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
Яйця слід відварити, остудити, очистити від шкаралупи та порізати середніми шматками. Листя салату потрібно промити, обсушити та порвати руками на середні шматочки. Огірки - помити та нарізати середнім кубиком або півкільцями. Змішайте всі інгредієнти у великій мисці. Посоліть та заправте сметаною або майонезом. Перемішайте та подавайте до столу.
Слойки зі щавлем
Інгредієнти:
- 500 г. листкового тіста
- 300 г. щавлю
- 3 ст. л. вершкового масла
- 130 г цукру
- 0,5 ч. л. меленої кориці
- 0,5 ч. л. меленого імбиру
- 1 жовток
- 1 ст. л. вершків
Спосіб приготування:
Щавель промийте, обсушіть і наріжте смужками завтовшки близько одного сантиметра. У сотейнику розтопіть вершкове масло з цукром. Додайте в суміш щавель, корицю та імбир. Перемішайте та тушкуйте на середньому вогні дві хвилини. Відставте начинку остигати.
У цей час розкачайте тісто та розріжте на 10 смужок. Розкладіть на тісто начинку, згорніть рулетики та трохи притисніть, щоб вони стали плоскими.
В окремій мисці збийте вершки та яєчний жовток. Змастіть сумішшю рулетики та запікайте їх 20 хвилин при 180 градусах.
До речі, з щавлю також можна приготувати смачну першу страву - зелений борщ. Це чудова альтернатива традиційному червоному борщу.