Салат “Великоднє яйце“ з телятиною і волоськими горіхами: рецепт частування на свято

Автор: Шевченко Лилия

До святкового столу на Великдень варто приготувати салат "Великоднє яйце". Такий салат ситний і поживний, але при цьому не буде перевантажувати травну систему, оскільки в його складі немає жирних і важких продуктів.

Салат “Великоднє яйце“ з телятиною і волоськими горіхами: рецепт частування на свято - today.ua

Після Великого посту небезпечно їсти у великій кількості свинину, сало, смажені і копчені страви, а ось легкий і смачний салат "Великоднє яйце" дозволить насититися без шкоди для здоров'я.

Салат "Великоднє яйце"

Інгредієнти:

  • 250 г відвареної телятини
  • 100 г сиру моцарелла
  • 3 ст. л. волоських горіхів
  • 5 варених яєць
  • 1 гранат
  • 5-6 ст. л. грецького йогурту
  • 1 ч. л. гірчиці в зернах
  • Сіль і спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Йогурт заправте гірчицею, сіллю і спеціями, повинен вийти смачний соус. Відварну телятину поріжте дрібними кубиками, викладіть першим шаром, надаючи йому овальну форму яйця. Змастіть соусом.

Салат “Великоднє яйце“ з телятиною і волоськими горіхами: рецепт частування на свято Другий шар салату - тертий сир і подрібнені горіхи. Полийте йогуртовим соусом.

Яйця розділіть на білки і жовтки. Поверх горіхово-сирного шару викладіть натерті на тертці жовтки.

Яєчні білки натріть на дрібній тертці, змішайте з йогуртом, щоб вийшла густа маса. Покрийте нею салат з усіх боків.

Прикрасьте зернами граната. Спочатку викладіть зерна по всьому периметру салату в кілька рядів, а в центрі "напишіть" ХВ.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також на Великдень салат "Весняний олів'є" з курячим філе і свіжими овочами.