Знаменитий "Оселедець під шубою" хоч продовжує залишатися однією з найпопулярніших страв на новорічному столі, але вже трохи набрид. Спробуйте приготувати цей салат, але з червоною рибою. Слабосолоної сьомги потрібно зовсім небагато, зате ви зможете пригостити своїх гостей новою вишуканою стравою, яку вони ще не куштували.
Салат "Шуба" із сьомгою
Інгредієнти:
- 200 г слабосолоної сьомги
- 4 яйця
- 2 картоплини
- 2 моркви
- 1 великий буряк
- 110 мл майонезу
- Свіжа зелень та зерна граната для прикраси
Спосіб приготування:
Овочі відварити до готовності в «мундирі», потім залити холодною водою на 30 хвилин. Дайте коренеплодам обсохнути, очистіть від шкірки. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи.
Підготовлені інгредієнти натріть окремо в різні миски, яйця розділіть на жовтки та білки і також натріть на тертці.
Далі укладайте продукти шарами, кожен перемазуючи майонезом, у такій послідовності: картопля, морква, буряк та жовтки. Прикрасьте салат рубаною зеленню та гранатовими зернами.
Якщо хочеться святкового декору, то викладіть гілочки кропу у вигляді ялинки, а іграшки зобразіть із гранату або журавлинних ягід.
Смачного!
Приготуйте також, як приготувати домашній майонез, щоб ваші новорічні салати були корисними та смачними.