Today.ua

Салат “Шуба“ з червоною рибою: рецепт вишуканого частування до новорічного гуляння

Знаменитий "Оселедець під шубою" хоч продовжує залишатися однією з найпопулярніших страв на новорічному столі, але вже трохи набрид. Спробуйте приготувати цей салат, але з червоною рибою. Слабосолоної сьомги потрібно зовсім небагато, зате ви зможете пригостити своїх гостей новою вишуканою стравою, яку вони ще не куштували.

Салат "Шуба" із сьомгою

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Овочі відварити до готовності в «мундирі», потім залити холодною водою на 30 хвилин. Дайте коренеплодам обсохнути, очистіть від шкірки. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи.

Підготовлені інгредієнти натріть окремо в різні миски, яйця розділіть на жовтки та білки і також натріть на тертці. Сьомгу поріжте дрібними кубиками і покладіть першим шаром у гарний салатник. Змастіть майонезом, зверху покладіть шар тертих яєчних білків, знову полийте майонезом. Щоб соусу не виявилося занадто багато, найзручніше помістити його в щільний поліетиленовий пакет (харчовий!), зрізати куточок і "малювати" тонким струмком сіточку між шарами в салаті.

Далі укладайте продукти шарами, кожен перемазуючи майонезом, у такій послідовності: картопля, морква, буряк та жовтки. Прикрасьте салат рубаною зеленню та гранатовими зернами.

Якщо хочеться святкового декору, то викладіть гілочки кропу у вигляді ялинки, а іграшки зобразіть із гранату або журавлинних ягід.

Смачного!

Приготуйте також, як приготувати домашній майонез, щоб ваші новорічні салати були корисними та смачними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ