Today.ua

Сало може стати причиною ураження клітин мозку - дієтологи

Сало містить корисні речовини і може захистити від розвитку цілого ряду хвороб. Але при перевищенні норми споживання, сало веде до розвитку атеросклерозу і старечого слабоумства.

За даними дієтологів, протягом семи днів здорова людина може дозволити собі з'їсти всього 30 грам солоного сала. Пара тонких скибочок, з'їдених зі свіжими овочами, не принесе шкоди організму, навпаки, відмінно вгамує голод, наситить клітини цінними жирними кислотами, мінералами і вітамінами.

Максимум користі сало принесе в тому випадку, якщо його їсти не з хлібом, а з листям салату і свіжим огірком. Якщо ж людина буде зловживати салом, їсти його з хлібом в необмежених кількостях, то це призведе не тільки до збільшення маси тіла, оскільки сало дуже калорійний продукт.

При частому вживанні тваринних жирів в організмі людини починаються патологічні процеси, розвивається атеросклероз судин головного мозку, що надалі приведе до старечого слабоумства.

Дієтологи рекомендують людям, які хочуть зберегти здоров'я і ясність розуму, максимально збільшити в раціоні кількість свіжих овочів, зелені, фруктів, а частку білків і жирів тваринного походження звести до мінімуму.

До речі, сало в раціоні, за умови правильного вживання, допомагає схуднути і швидше перемогти простуду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ