Прихильники здорового харчування помилково вважають, що сало з раціону необхідно виключити. Насправді, нутриціологи наполягають, що цей продукт дуже корисний для здоров'я, тому він обов'язково повинен бути присутнім в меню.
1. Раціон людини повинен бути збалансованим, в ньому обов'язково повинні бути не тільки білки і вуглеводи, а й жири. У салі міститься також велика кількість арахідонової кислоти (жирна полінасичена кислота), яка потрібна людському організму для нормальної роботи головного мозку, нирок, печінки, серця.
2. Сало корисно їсти жінкам, у яких знижений лібідо, є збої в менструальному циклі, діагностовано безпліддя або гормональний збій.
3. У салі містяться цінні жиророзчинні вітаміни А, Е, і Д, без яких неможливе нормальне функціонування людського організму в будь-якому віці.
5. Холестерин, що міститься в салі, несе користь організму, оскільки дана речовина бере участь в синтезі гормонів і вітамінів. Цілюща доза сала на добу - 20 - 30 г, їсти його краще не з хлібом, а зі свіжими овочами.
Дізнайтеся також, як застосовувати сало для лікування застуди та для схуднення. Шість простих способів поправити здоров'я за допомогою сала.