Найсмачніша та швидка кабачкова ікра на зиму: простий рецепт овочевої закуски

Автор: Шевченко Лилия

У світі придумано безліч рецептів кабачкової ікри. Деякі з них трудомісткі та витратні, але є і такі, які не потребують багато часу і сил. При цьому, результат просто чудовий. Обов'язково приготуйте кабачкову ікру на зиму за цим рецептом!

Найсмачніша та швидка кабачкова ікра на зиму: простий рецепт овочевої закуски - today.ua

Прискорити і спростити процес приготування кабачкової ікри на зиму допомагає використання м'ясорубки. Подрібнені овочі швидше готуються, не втрачають корисних речовин і виходять дуже смачними.

Кабачкова ікра на зиму

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 4-5 стиглих томатів
  • 2-3 цибулини
  • 2 моркви
  • 2 зубчики часнику
  • 70 мл соняшникової олії
  • 25 мл оцту (9%)
  • 50 г цукру
  • 20 г солі
  • 0,4 ч. л. меленого чорного перцю

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Для приготування ікри можна сміливо використовувати не тільки молоді, а й зрілі кабачки. Очистіть овочі від шкірки і насіння, наріжте шматочками. Порубайте на шматки цибулю, томати та моркву.

Всі овочі, крім помідорів, пропустіть через м'ясорубку. Томати або натріть на крупній тертці, або теж перейдіть на м'ясорубці, але в окрему миску.

Подрібнені цибулю, моркву і кабачки перекладіть в каструлю з товстим дном, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Тушкуйте на невеликому вогні близько півгодини, постійно помішуючи. Найсмачніша та швидка кабачкова ікра на зиму: простий рецепт овочевої закуски Залийте тушковані овочі томатним пюре, варіть ще хвилин 40. Зайва волога повинна випаруватися. Приправте овочі цукром, сіллю і меленим перцем. Влийте соняшникову олію і додайте подрібнений часник. Через 10 хвилин влийте оцет. Перемішайте.

За бажанням ікру можна додатково подрібнити занурювальним блендером, щоб вона нагадувала магазинну. Розкладіть гарячу кабачкову ікру по банкам і закатайте. Трохи закуски залиште, щоб побалувати сім'ю смачною овочевою ікрою. При подачі посипте рубаною зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також соковитий і смачний омлет з кабачками. Рецепт стане в нагоді для тих, хто любить корисні і швидкі сніданки.

Головне