У світі придумано безліч рецептів кабачкової ікри. Деякі з них трудомісткі та витратні, але є і такі, які не потребують багато часу і сил. При цьому, результат просто чудовий. Обов'язково приготуйте кабачкову ікру на зиму за цим рецептом!
Прискорити і спростити процес приготування кабачкової ікри на зиму допомагає використання м'ясорубки. Подрібнені овочі швидше готуються, не втрачають корисних речовин і виходять дуже смачними.
Кабачкова ікра на зиму
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 4-5 стиглих томатів
- 2-3 цибулини
- 2 моркви
- 2 зубчики часнику
- 70 мл соняшникової олії
- 25 мл оцту (9%)
- 50 г цукру
- 20 г солі
- 0,4 ч. л. меленого чорного перцю
Спосіб приготування:
Для приготування ікри можна сміливо використовувати не тільки молоді, а й зрілі кабачки. Очистіть овочі від шкірки і насіння, наріжте шматочками. Порубайте на шматки цибулю, томати та моркву.
Всі овочі, крім помідорів, пропустіть через м'ясорубку. Томати або натріть на крупній тертці, або теж перейдіть на м'ясорубці, але в окрему миску.
Подрібнені цибулю, моркву і кабачки перекладіть в каструлю з товстим дном, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Тушкуйте на невеликому вогні близько півгодини, постійно помішуючи.
За бажанням ікру можна додатково подрібнити занурювальним блендером, щоб вона нагадувала магазинну. Розкладіть гарячу кабачкову ікру по банкам і закатайте. Трохи закуски залиште, щоб побалувати сім'ю смачною овочевою ікрою. При подачі посипте рубаною зеленню.
Смачного!
Приготуйте також соковитий і смачний омлет з кабачками. Рецепт стане в нагоді для тих, хто любить корисні і швидкі сніданки.