Today.ua

Найсмачніша та швидка кабачкова ікра на зиму: простий рецепт овочевої закуски

У світі придумано безліч рецептів кабачкової ікри. Деякі з них трудомісткі та витратні, але є і такі, які не потребують багато часу і сил. При цьому, результат просто чудовий. Обов'язково приготуйте кабачкову ікру на зиму за цим рецептом!

Прискорити і спростити процес приготування кабачкової ікри на зиму допомагає використання м'ясорубки. Подрібнені овочі швидше готуються, не втрачають корисних речовин і виходять дуже смачними.

Кабачкова ікра на зиму

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Для приготування ікри можна сміливо використовувати не тільки молоді, а й зрілі кабачки. Очистіть овочі від шкірки і насіння, наріжте шматочками. Порубайте на шматки цибулю, томати та моркву.

Всі овочі, крім помідорів, пропустіть через м'ясорубку. Томати або натріть на крупній тертці, або теж перейдіть на м'ясорубці, але в окрему миску.

Подрібнені цибулю, моркву і кабачки перекладіть в каструлю з товстим дном, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Тушкуйте на невеликому вогні близько півгодини, постійно помішуючи. Залийте тушковані овочі томатним пюре, варіть ще хвилин 40. Зайва волога повинна випаруватися. Приправте овочі цукром, сіллю і меленим перцем. Влийте соняшникову олію і додайте подрібнений часник. Через 10 хвилин влийте оцет. Перемішайте.

За бажанням ікру можна додатково подрібнити занурювальним блендером, щоб вона нагадувала магазинну. Розкладіть гарячу кабачкову ікру по банкам і закатайте. Трохи закуски залиште, щоб побалувати сім'ю смачною овочевою ікрою. При подачі посипте рубаною зеленню.

Смачного!

Приготуйте також соковитий і смачний омлет з кабачками. Рецепт стане в нагоді для тих, хто любить корисні і швидкі сніданки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ