Найсмачніша кутя на Різдво: як вибрати крупу для головного святкового частування

Автор: Шевченко Лилия

Кутя - головна страва на різдвяному столі. Щоб традиційна солодка каша, яку їдять після появи на вечірньому небосхилі першої зірки, порадувала чудовим смаком, слід правильно вибрати крупу.

Найсмачніша кутя на Різдво: як вибрати крупу для головного святкового частування - today.ua

Наші бабусі та прабабусі готували кутю виключно із зерен пшениці, яку спеціально обробляли. Зараз страву готують із цільного ячменю, перлівки, рису чи вівсянки.

У сучасних будинках найчастіше готують кутю саме з рису, але для цього його необхідно правильно відварити, щоб кожне зернятко зберегло форму і при цьому не було сирим усередині. Найсмачніша кутя на Різдво: як вибрати крупу для головного святкового частування Залийте склянку крупи 1,5 склянки окропу, варіть під кришкою три хвилини на сильному вогні, шість - на середньому і ще три - на маленькому. Потім вимкніть плиту і залиште каструльку з рисом на дванадцять хвилин. У жодному разі не відкривайте кришку, крупа має дійти до готовності.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Присмажити кутю можна медом, горіхами, насінням льону, соняшника та сухофруктами. Також обов'язково додайте в кутю запарений окропом мак. Волоські горіхи, мигдаль і кешью наріжте дрібними шматочками.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

В Україні чекають новий Hyundai Tucson: фото та ціни

Для приготування салатів та закусок на різдвяний стіл найкраще використати домашній майонез. Три рецепти смачного соусу своїми руками.