Кутя - головна страва на різдвяному столі. Щоб традиційна солодка каша, яку їдять після появи на вечірньому небосхилі першої зірки, порадувала чудовим смаком, слід правильно вибрати крупу.
Наші бабусі та прабабусі готували кутю виключно із зерен пшениці, яку спеціально обробляли. Зараз страву готують із цільного ячменю, перлівки, рису чи вівсянки.
У сучасних будинках найчастіше готують кутю саме з рису, але для цього його необхідно правильно відварити, щоб кожне зернятко зберегло форму і при цьому не було сирим усередині.
Присмажити кутю можна медом, горіхами, насінням льону, соняшника та сухофруктами. Також обов'язково додайте в кутю запарений окропом мак. Волоські горіхи, мигдаль і кешью наріжте дрібними шматочками.
Для приготування салатів та закусок на різдвяний стіл найкраще використати домашній майонез. Три рецепти смачного соусу своїми руками.