Today.ua

Найсмачніша кутя на Різдво: як вибрати крупу для головного святкового частування

Кутя - головна страва на різдвяному столі. Щоб традиційна солодка каша, яку їдять після появи на вечірньому небосхилі першої зірки, порадувала чудовим смаком, слід правильно вибрати крупу.

Наші бабусі та прабабусі готували кутю виключно із зерен пшениці, яку спеціально обробляли. Зараз страву готують із цільного ячменю, перлівки, рису чи вівсянки.

У сучасних будинках найчастіше готують кутю саме з рису, але для цього його необхідно правильно відварити, щоб кожне зернятко зберегло форму і при цьому не було сирим усередині. Залийте склянку крупи 1,5 склянки окропу, варіть під кришкою три хвилини на сильному вогні, шість - на середньому і ще три - на маленькому. Потім вимкніть плиту і залиште каструльку з рисом на дванадцять хвилин. У жодному разі не відкривайте кришку, крупа має дійти до готовності.

Присмажити кутю можна медом, горіхами, насінням льону, соняшника та сухофруктами. Також обов'язково додайте в кутю запарений окропом мак. Волоські горіхи, мигдаль і кешью наріжте дрібними шматочками.

Для приготування салатів та закусок на різдвяний стіл найкраще використати домашній майонез. Три рецепти смачного соусу своїми руками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ