Найсмачніші мариновані помідори на зиму без стерилізації: простий рецепт консервації

Автор: Шевченко Лилия

Овочева консервація, яка була приготовлена влітку і восени, дозволяє заощадити на харчуванні взимку та навесні. Обов'язково запасіть кілька банок маринованих томатів.

Найсмачніші мариновані помідори на зиму без стерилізації: простий рецепт консервації - today.ua

Мариновані помідори на зиму

Інгредієнти:

  • 5 кг стиглих томатів
  • 3 головки часнику
  • лавровий лист і перець горошком
  • 1 пучок зелені петрушки
  • 2 цибулини
  • 2 солодких перцю

Для маринаду:

  • 3 л води
  • 3 ст. л. солі
  • 10-12 ст. л. цукру
  • 60 мл оцту 9%

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

У Німеччині заявили, що допомога США для України може виявитися останньою

Підготуйте чотири банки (2 л), в кожну покладіть часник, по 8 горошин перцю і по одному лавровому листу. Додайте за смаком перцю чилі, зелень петрушки, часточки болгарського перцю. Найсмачніші мариновані помідори на зиму без стерилізації: простий рецепт консервації Заповніть банки до самого горлечка вимитими помідорами. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 15 хвилин. Злийте воду з банок у велику каструлю, знову доведіть до кипіння і залийте томати в банках.

Через 15 хвилин перелийте воду з банок в каструлю, додайте інгредієнти для маринаду, коли рідина закипить, влийте оцет. Залийте киплячим маринадом банки і відразу ж закупорьте закаточним ключем. Охолодіть банки з маринованими томатами в перевернутому стані під ковдрою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також на зиму аджику з кабачка, томатів і болгарського перцю. Рецепт смачної заготовки простий і доступний.