Звичайні сирники можна перетворити в ароматний, ніжний і корисний десерт. Готується страва дуже просто і швидко, в результаті виходить відмінний сніданок або смачний перекус для всієї родини.
Сирники під вершковим соусом
Для сирників:
- 0,5 кг сиру (5%)
- 3 жовтки
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. манної крупи
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 щіпка солі
Для соусу:
- 50 г вершкового масла
- 100 мл сметани або жирних вершків
- 50 г цукру або меду
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Складіть в миску і збийте міксером сир, жовтки, цукор, сіль, ванілін. Маса повинна стати однорідною. Всипте манну крупу (можна замінити борошном) і добре перемішайте. Залиште сирну масу на півгодини, щоб манка добре розбухла. Потім розділіть тісто на 12 частин, сформуйте невеликі круглі коржики. Запаніруйте сирники в борошні та обсмажте на рафінованій соняшниковій олії до рум'яної скоринки.
Перемішайте до однорідності сметану, розтоплене вершкове масло і мед. Проваріть соус на повільному вогні 5 хвилин, щоб він став однорідним. Складіть заготовки в глибоку форму, залийте гарячим соусом. Дайте настоятися хвилин 10 і подавайте до столу.
Смачного!
Приготуйте також дуже смачні і хрусткі картопляні котлети з зеленим горошком. Відмінна страва для літнього сніданку, обіду або вечері.