Літо - час смачних і недорогих десертів. Ніжні і пухкі вареники з полуницею порадують ароматом та дивовижним смаком. Готувати їх зовсім не складно, але є кілька дуже важливих секретів.
Рецепт вареників з полуницею
Інгредієнти:
- 500 г свіжої полуниці;
- 320 г борошна;
- 2 яйця;
- 1 стакан кефіру;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- 120 г цукру;
- 1 ч. л. крохмалю;
- 1 щіпка соди;
- 1 щіпка солі.
Спосіб приготування:
Борошно просійте двічі. У глибоку миску влийте кефір та збиті з сіллю яйця. Всипте соду, збийте віночком до однорідності. Поступово всипте борошно і влийте олію.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Замісіть еластичне тісто, скачайте в грудку, накрийте рушником і залиште на десять-п'ятнадцять хвилин.
Ягоди полуниці наріжте скибочками. В окремій ємності змішайте крохмаль з цукром. Тісто для вареників розділіть на дві половини, кожну розкачайте в тонкий пласт. За допомогою склянки або спеціального кухонного кільця виріжте кружечки, в середину кожного викладіть чайну ложку шматочків полуниці. Зверху на начинку насипте чайну ложку крохмалю з цукром. Защипніть края тіста так, щоб вийшов вареник.
Варіть в киплячій підсоленій воді близько 7 хвилин. Подавайте до столу гарячими, поливши розтопленим вершковим маслом та посипавши цукром. Окремо можна подати сметану.
Смачного!
Приготуйте також оладки з полуницею. Тісто на кефірі виходить ніжним і повітряним.