Найсмачніші вареники з полуницею: простий рецепт літнього десерту для всієї родини

Літо - час смачних і недорогих десертів. Ніжні і пухкі вареники з полуницею порадують ароматом та дивовижним смаком. Готувати їх зовсім не складно, але є кілька дуже важливих секретів.

Найсмачніші вареники з полуницею: простий рецепт літнього десерту для всієї родини - today.ua

Рецепт вареників з полуницею

Інгредієнти:

  • 500 г свіжої полуниці;
  • 320 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 стакан кефіру;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 120 г цукру;
  • 1 ч. л. крохмалю;
  • 1 щіпка соди;
  • 1 щіпка солі.

Спосіб приготування:

Борошно просійте двічі. У глибоку миску влийте кефір та збиті з сіллю яйця. Всипте соду, збийте віночком до однорідності. Поступово всипте борошно і влийте олію.

Замісіть еластичне тісто, скачайте в грудку, накрийте рушником і залиште на десять-п'ятнадцять хвилин.

Ягоди полуниці наріжте скибочками. В окремій ємності змішайте крохмаль з цукром. Найсмачніші вареники з полуницею: простий рецепт літнього десерту для всієї родини Тісто для вареників розділіть на дві половини, кожну розкачайте в тонкий пласт. За допомогою склянки або спеціального кухонного кільця виріжте кружечки, в середину кожного викладіть чайну ложку шматочків полуниці. Зверху на начинку насипте чайну ложку крохмалю з цукром. Защипніть края тіста так, щоб вийшов вареник.

Варіть в киплячій підсоленій воді близько 7 хвилин. Подавайте до столу гарячими, поливши розтопленим вершковим маслом та посипавши цукром. Окремо можна подати сметану.

Смачного!

Приготуйте також оладки з полуницею. Тісто на кефірі виходить ніжним і повітряним.