Секрет у соусі: як приготувати ліниві вареники по рецепту Євгена Клопотенко

Ліниві вареники – страва, добре знайома нам із дитячого садка. Їх раніше часто робили мами та бабусі, щоб порадувати малюків. Обід можна приготувати з новим смаком. Для цього український кулінар Євген Клопотенко радить використати секретний інгредієнт.

Секрет у соусі: як приготувати ліниві вареники по рецепту Євгена Клопотенко - today.ua

Відомий шеф-кухар створює соус із сметани та сезонних фруктів. Саме він надає лінивим вареникам дивовижних смакових відтінків. Можна також використовувати заморожені ягоди, а усунути їхню кислинку – за допомогою солодкого компонента.

Вам знадобляться для тіста:

  • 300 г жирного сиру;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 яйце;
  • 6 ст. л. борошна;
  • цедра 1 лимона;
  • ½ ч. л. солі.

Для соусу:

  • склянка полуниці (можна використовувати будь-які сезонні ягоди);
  • склянка сметани;
  • ст. л. цукрової пудри.

Тісто для лінивих вареників готується досить просто. Сир потрібно розім'яти товкачкою або вилкою, після чого додати яйце, цукор, 4 ст. л. борошна та сіль. Тісто має вийти м'яким та еластичним. Борошном, що залишилося, потрібно посипати стіл, де готуватимете вареники.

Розкатайте тісто в ковбаску шириною приблизно 3 см. Наріжте його на шматочки завтовшки 1,5 см.

Тепер потрібно приготувати соус. Змішайте сметану з полуницею та цукровою пудрою. За бажанням можна додати трохи ванілі.

Секрет у соусі: як приготувати ліниві вареники по рецепту Євгена Клопотенко Ліниві вареники потрібно відварити в киплячій підсоленій воді три хвилини. Важливо не переварити, тому що вони можуть стати жорсткими або розсипатися. Вони готові, коли випливуть на поверхню.

При подачі полийте готову страву соусом. Можна посипати вареники тертою цедрою лимона або корицею. Смачного!

Раніше Євген Клопотенко розповів, що треба додати до вареників з вишнею, щоб вони не розклеювалися через соковиту начинку.

ДЖЕРЕЛОhttps://klopotenko.com/