Холодець – одна з головних страв на новорічному столі. Її приготування – справа хитра, що вимагає вправності, досвіду та часу. Ми вирішили розповісти, як зробити так, що він вийшов прозорим та нежирним.
Щоб холодець не вийшов жирним, потрібно добре вимити всі інгредієнти. Перший бульйон потрібно злити, і виварити м'ясо ще раз, обов'язково знімаючи пінку, що утворюється в процесі варіння. Тільки при повторному варінні можна додавати спеції.
Для кращого застигання страви потрібно в холодець додати свинячі копитці. Перед додаванням рекомендується злегка обсмажити на сковороді без масла.
Щоб холодець вийшов прозорим, потрібно вбити пару сирих яєць у бульйон - вони зберуть весь "каламут", після чого їх можна легко видалити за допомогою шумівки.
Варене м'ясо відокремте від кістки, наріжте овочі і розкладіть формами. Готовий бульйон потрібно розливати формами через марлю, а коли кружечки жиру зберуться на поверхні, їх потрібно прибрати ложкою.
Якщо ви варите бульйон із курки або індички, то для кращого застигання холодця можна додати желатин або агар-агар. Желатин дешевший, але має особливий присмак, а агар-агар дорожчий, але не має абсолютно ніякого смаку.
Нагадаємо, ми розповідали про п'ять кращих закусок під шампанське на Новий рік: секрети ідеального поєднання.