Today.ua

Секретний маринад: як просто і смачно законсервувати помідори без стерилізації

Помідори взимку коштують досить дорого, тому багато господинь роблять заготовки на зиму. Ціни цього року прогнозують високі, але є своя дача – це не проблема. Пропонуємо законсервувати найсмачніші томати без стерилізації – просто і дуже смачно.

Помідори готуються за різними рецептами, але більшість із них потребують стерилізації. Це зайва трата часу та сил. Спробуйте новий варіант заготівлі, яка стане вашою "коронною стравою". Вам знадобляться плоди середнього розміру – щільні та без пошкоджень. Добре промийте трилітрові банки – краще зробити це за допомогою соди та гарячої води. На дно кожної покладіть по невеликому пучку промитої петрушки.

Укладіть помідори не дуже щільно, залийте окропом. Закрийте кришками та залиште хвилин на 10, після чого злийте воду. Тепер у кожну баночку відправте по 2 ст. л солі та 4 ст. л цукру.

Використовуйте спеції на свій смак, але оптимальними будуть чорний перець горошком (близько 10), шматочок червоного перцю, лавровий лист, 3 подрібнені зубчики часнику та гвоздика (2-3 шт.).

Доведіть воду до кипіння та залийте помідори. Тепер у кожну банку додайте по столовій ложці оцту та горілки. Закатайте кришками за допомогою ключа і переверніть - загортати не потрібно. Після остигання відправте помідори у комору.

Нагадаємо, як смачно приготувати мариновані кабачки без стерилізації на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ