Today.ua

Секретний прийом приготування ідеальної яєчні, про який не знають навіть досвідчені господині

Яєчня – найпопулярніша страва на сніданок, яку люблять мільйони українців. Хтось полюбляє, щоб жовток залишався ще рідким, хтось готує страву до повного приготування жовтка. Але більша кількість людей, навіть досвідчені господині, роблять одну й ту саму помилку, через що яєчня виходить не такою смачною, якою могла б.

Приготування яєць на сковороді займає менше часу, ніж приготування омлету. А тому так багато людей снідають саме яєчнею. Багато хто смажить яйця на великому вогні, не накриває кришкою і знімає страву тільки тоді, коли жовток повністю затвердів – але це не правильно.

Насправді яйця потрібно зняти з вогню ще до того, як вони повністю приготуються. Річ у тому, що на блюді все ще залишається розпечена олія, і продовжується процес приготування. А тому, якщо зняти страву, коли жовток вже готовий, то білок стає пересмаженим із характерною хрусткою скоринкою. Через це страва втрачає не лише смакові якості, а й будь-яку користь.

Також багато хто не замислюється про те, щоб накривати яйця при приготуванні на сковороді кришкою. У такому разі всередині жар розігріватиметься рівномірно і яєчня готуватиметься і зверху, і знизу. Так можна уникнути того, що низ страви підгорить, а верхівка виявиться ще сирою.

Нагадаємо, раніше ми розкрили секрети приготування ресторанної страви з різними начинками – омлет по-швейцарськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ