Today.ua

Секретний спосіб варіння картоплі, щоб овоч зберіг форму

Багато господинь при варінні картоплі роблять ту саму помилку. Більша кількість жінок та чоловіків думають, що не має значення, коли до страви додавати сіль, проте якщо додати її занадто рано, страва може бути переселеною і розвалитися.

Хтось сипле сіль на самому початку, хтось, як закипить вода, проте стало відомо, коли насправді найкраще додавати приправу, адже це впливає не лише на смак, а й на консистенцію страви.

Якщо додати сіль у холодну воду на самому початку приготування, вона може розчинитися не рівномірно, вам здасться, що блюдо недостатньо солоне і в результаті можна отримати пересолене блюдо.

Щоб цього уникнути більшість солить страву відразу після закипання води. І якщо цей спосіб захистить страву на смак, то не гарантує те, що картопля не розвалиться.

Як тоді правильно солити картоплю під час варіння? Найкращим часом для додавання приправи – є п'ять хвилин після того, як вода закипить. Тоді страва набуде смаку рівномірно і не втратить свою форму. Деякі кулінари радять відварену картоплю солити вже після того, як злите воду. У страву вони пропонують додати сіль та вершкове масло, і ретельно все перемішати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, щоб варена картопля вийшла смачною та ароматною, потрібно уникати трьох поширених помилок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ