Today.ua

Секрети вирощування цибулі на присадибній ділянці: як отримати рясний урожай

Ріпчаста цибуля відноситься до тих видів овочів, які без особливих зусиль можна виростити на присадибній ділянці. Дуже важливо при цьому дотримуватися агротехніки, щоб урожаї були рясні та якісні.

Висаджувати цибулю на ріпку слід у період, коли земля прогріється до 12 градусів на глибину щонайменше 10 сантиметрів. Якщо зробити посів раніше, то посадковий матеріал почне гнити прямо в ґрунті. Найкращим часом для посадки цибулі вважається друга половина квітня.

Цибуля найкраще росте на освітлених сонцем грядках. Вибирайте для вирощування цибулі сонячні місця у вашому городі. Ідеально, якщо грядка буде на височини, оскільки цибуля не терпить застою вологи. Цибуля добре плодоносить на ділянках, де раніше росли бобові, томати, баштанні або капуста.

Перед посадкою насінну цибулю слід потримати кілька днів у темному прохолодному місці. Потім замочіть посадковий матеріал на дві години у слабкому розчині марганцівки кімнатної температури та можна сіяти у ґрунт. Це пришвидшить появу сходів.

Садіть насіння цибулі в траншеї глибиною близько п'яти сантиметрів. Відстань між борозенками має досягати 20 сантиметрів. Відстань між цибулинками – близько 10 см.

Дізнайтеся також, як виростити великий редис на дачній ділянці. Правила отримання добрих урожаїв весняних коренеплодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ