Today.ua

Печериці на багатті або в духовці: рецепт найсмачнішої страви з грибів

Печериці на багатті виходять неймовірно смачними та ароматними, пряний вершковий маринад надає грибам апетитного смаку та зберігає соковитість. Для цього рецепту вибирайте гриби однакового розміру, щоби вони рівномірно пропікалися. Готувати страву можна як на багатті, так і в духовці.

Печериці у пряному маринаді на багатті

Складові:

Спосіб приготування:

Печериці очистіть від забруднень, вимийте та обсушіть на паперових рушниках. Цибулю наріжте кільцями, близько 1 см завширшки. У невеликій мисці змішайте майонез із соєвим соусом та аджикою.

Влийте вершки, посоліть і поперчіть до смаку, додайте улюблені прянощі. Також до маринаду можна додати подрібнену свіжу зелень. Залийте отриманим маринадом цибулинні кільця, акуратно перемішайте. Залиште на 10 хвилин, потім перекладіть гриби в маринад. Знову перемішайте, щоб печериці були повністю покриті ароматною сумішшю.

Щоб гриби просочилися маринадом, достатньо 15-20 хвилин, але можна потримати і довше. Нанизайте печериці на металеві або дерев'яні шпажки, чергуючи з кільцями цибулі. Смажте на багатті, постійно перевертаючи, до утворення золотистої скоринки.

Смачного!

Приготуйте також мариновані печериці своїми руками. Рецепт домашньої закуски до свята та на кожен день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ