Найпопулярніший десерт із бісквітного тіста з ягодами і фруктами готується дуже просто та швидко. Смачна і пишна шарлотка - улюблені ласощі дітей та дорослих.
Шарлотка з ягодами і фруктами
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 1 склянка борошна
- 1 склянка цукру
- 0,3 склянки малини або будь-яких інших ягід
- 200 г нарізаних часточками яблук, абрикосів або персиків
- 0,3 ч. л. розпушувача
- 2 щіпки солі
- Цукрова пудра для посипання
Спосіб приготування:
Збийте міксером яйця з цукром і сіллю. Коли яєчна маса перетвориться в світлу щільну піну, порційно всипте, постійно перемішуючи, просіяне борошно з розпушувачем. Можна збити масу на найнижчих оборотах міксера до однорідності.
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
Перекладіть і розподіліть лопаткою половину тіста в форму для випічки. Зверху розподіліть шматочки фруктів, посипте промитими та обсушеними ягодами. Поверх начинки вилийте тісто, щоб воно рівномірно покрило ягоди і фрукти. Випікайте шарлотку протягом 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
У процесі приготування пирога дверцята духовки відкривати не можна, інакше тісто западе, і готова випічка не вийде пишною. Потім вимкніть духовку, але відчиняйте дверцята та виймайте шарлотку з ягодами і фруктами тільки, коли вона охолоне. Посипте готовий пиріг цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приготуйте також надзвичайно смачний і ароматний тертий пиріг з абрикосами. Рецепт випічки дуже простий і бюджетний.