Шоколадна паска-мус без випічки - швидкий та смачний рецепт традиційної страви на Великдень

Автор: Анастасия Березовская

Багато хто останнім часом відмовився від вживання глютену. Хтось зробив це через медичні показання, а хтось заради збереження фігури. Багато хто перебуває у пошуках альтернативних рецептів тих чи інших страв, які існували десятиліттями, або навіть століттями. Пропонуємо вам спробувати приготувати на Великдень шоколадну паску-мус, яку не потрібно випікати.

Шоколадна паска-мус без випічки - швидкий та смачний рецепт традиційної страви на Великдень - today.ua

Шоколадна паска-мус без випічки

Перед тим як переходити до приготування, на ніч потрібно замочити горіхи в простій холодній воді. Вранці воду злити та промити горіхи під проточною водою. Якщо цього часу немає, кеш'ю можна проварити протягом 15 хвилин чи на годину залити окропом.

Складові:

  • 150 г кеш'ю (сирих)
  • 120 мл коксових вершків
  • 50 мл розтопленої кокосової олії
  • 80-100 мл кленового сиропу (сиропу агави або іншого натурального підсолоджувача на смак)
  • 1 ч. л. ванільної есенції
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Шоколадна паска-мус без випічки - швидкий та смачний рецепт традиційної страви на Великдень

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. У блендері перебиваємо кеш'ю, кокосові вершки, кленовий сироп, сіль та кокосове масло. Можливо, доведеться збивати у кілька підходів, щоб маса вийшла повітряною та однорідною.
  2. Додаємо какао-порошок, ванільну есенцію – перебиваємо. По консистенції маса має нагадувати однорідний крем без грудочок.
  3. У форму (за бажанням застелену харчовою плівкою) виливаємо масу. На дно можна покласти фрукти, горіхи чи родзинки.
  4. Прибираємо пасочки в морозилку на пару годин або холодильник на ніч.
  5. Дістаємо готові пасочки та прикрашаємо за бажанням.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати карамельно-кокосову паску без випічки – смачний десерт з рікотою на Великдень 2022 року.