Скільки картоплі класти в олів'є: ідеальні пропорції для найсмачнішого салату на Новий рік

Автор: Шевченко Лилия

Традиційний святковий салат олів'є готують у кожному будинку напередодні Нового року. Щоб культова страва вийшла смачною і корисною, слід використовувати якісні інгредієнти та дотримуватися правильних пропорцій.

Скільки картоплі класти в олів'є: ідеальні пропорції для найсмачнішого салату на Новий рік - today.ua

Якщо в олів'ї буде забагато картоплі, то салат вийде несмачним і зовсім не схожим на справжнє святкове частування. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, коли гості відмовляться від добавки вашого коронного олів'є, зауважте на кілька важливих нюансів при його приготуванні.

Зварена в "мундирі" картопля - це найважливіший компонент олів'є, оскільки є його основою. Вибирайте для салату сорти картоплі, які не розварюються при варінні, інакше овоч розкришиться в готовій страві і все зіпсує. З тієї ж причини для олів'є не підходить молода картопля.

Що стосується пропорцій, то, припустимо, що за святковим столом новорічної ночі у вашому будинку буде 5-6 персон. Щоб усім вистачило салату олів'є, і ніхто не залишився голодним, слід готувати страву з додаванням 5-6 середніх картоплин. Скільки картоплі класти в олів'є: ідеальні пропорції для найсмачнішого салату на Новий рік На зазначену кількість картоплі слід взяти п'ять варених яєць і три моркви, теж зварених у шкірці. Також знадобиться 0,5 кг вареної ковбаси або курячого м'яса, 4 солоних огірків та банку зеленого горошку.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Заправляти салат олів'є краще домашнім майонезом або сметаною, тоді жодної шкоди для здоров'я та фігури страва не принесе. Ви зможете насолоджуватися улюбленим салатом на своє задоволення.

Дізнайтеся також, чим замінити м'ясо в салаті олів'є, щоб блюдо вийшло новим на смак та кориснішим.

Головне