Традиційний святковий салат олів'є готують у кожному будинку напередодні Нового року. Щоб культова страва вийшла смачною і корисною, слід використовувати якісні інгредієнти та дотримуватися правильних пропорцій.
Якщо в олів'ї буде забагато картоплі, то салат вийде несмачним і зовсім не схожим на справжнє святкове частування. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, коли гості відмовляться від добавки вашого коронного олів'є, зауважте на кілька важливих нюансів при його приготуванні.
Зварена в "мундирі" картопля - це найважливіший компонент олів'є, оскільки є його основою. Вибирайте для салату сорти картоплі, які не розварюються при варінні, інакше овоч розкришиться в готовій страві і все зіпсує. З тієї ж причини для олів'є не підходить молода картопля.
Що стосується пропорцій, то, припустимо, що за святковим столом новорічної ночі у вашому будинку буде 5-6 персон. Щоб усім вистачило салату олів'є, і ніхто не залишився голодним, слід готувати страву з додаванням 5-6 середніх картоплин.
Заправляти салат олів'є краще домашнім майонезом або сметаною, тоді жодної шкоди для здоров'я та фігури страва не принесе. Ви зможете насолоджуватися улюбленим салатом на своє задоволення.
Дізнайтеся також, чим замінити м'ясо в салаті олів'є, щоб блюдо вийшло новим на смак та кориснішим.