Коли мова заходить про шкоду та користь вершкового масла та маргарину, то люди діляться на два табори. Одні відстоюють продукт із молочного жиру, інші – із рослинного. Стало відомо, який з цих харчових продуктів є кориснішим для здоров'я людини, а який – небезпечним.
Варто зазначити, що часи, коли маргарин виготовляли з молока, води та яловичого жиру, давно минули. Сьогодні маргарин виробляють із рослинних жирів шляхом застосування технології гідрогенізації. Маргарин – це емульсія з рослинних жирів та води. Віддавати перевагу варто м'яким сортам маргарину, які містять максимально низьку кількість ненасичених жирних кислот.
Якісний маргарин підходить для виготовлення бутербродів, різної випічки. Вершкове масло відмінно підходить для випічки, але на ньому категорично не можна смажити яйця, м'ясо та інші продукти. Для смаження дієтологи рекомендують використовувати кокосове або оливкове масло.
Таким чином, і маргарин, і вершкове масло можуть бути присутніми в раціоні людини. Проте дуже важливо дотримуватися почуття міри і не зловживати жодним із продуктів харчування.
Нагадаємо, раніше стали відомі чотири торгові марки, які випускають фальсифіковане вершкове масло. Як не купити підробку?