Вершкове масло можна приготувати в домашніх умовах з вершків, сметани або навіть звичайного молока. Знадобиться трохи часу та кілька літрів домашнього коров'ячого молока.
Вершкове масло з молока
Інгредієнти:
- 6 літрів молока
- Дрібка солі (не обов'язково)
Спосіб приготування:
Свіже коров'яче молоко перелийте в трилітрові банки і залиште в теплому місці на кілька днів. Трясти, переносити з місця на місце і перемішувати вміст банок не можна. За цей час молоко перетвориться на кисле молоко, на поверхні якої утворюється шар жирних вершків.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Акуратно за допомогою чистої сухої ложки зберіть вершки та перекладіть у півлітрову банку. Намагайтеся, щоб кефір не потрапив у ємність із вершками. Накрийте кришкою банку і поставте на ніч в холодильник. Вранці перелийте охолоджені вершки в чашу міксера, додайте сіль і почніть збивати на середніх обертах. Поступово вершки почнуть загущуватися. Коли міксером стане важко збивати, візьміть дерев'яну ложку, перемішуйте проти годинникової стрілки доти, доки не відокремиться пахта, а масло збереться у велику грудку.
Перекладіть готове вершкове масло в пакет і зберігайте в холодильнику. З пахти можна приготувати млинці або оладки.
Дізнайтеся також, як приготувати смачний і наваристий суп з консервів. Простий рецепт для всієї родини.