Зимовий раціон харчування має кардинально відрізнятися від літнього. У період холодів і епідемій ГРВІ дуже важливо їсти продукти, що зігрівають і живлять клітини організму. Вершкове масло має бути в меню дітей та дорослих обов'язково!
У морозні дні медики рекомендують включати у щоденне тварини жири, овочі, спеції та фрукти. Особливо важливо, щоб з раціону не пропадало натуральне вершкове масло. Коли людський організм розщеплює жири тваринного походження, виділяється велика кількість енергії, яка буде спрямована на підтримання балансу тепла в тілі.
Крім того, при вживанні в їжу вершкового масла в організм потрапляють речовини, які беруть участь у формуванні плівки легень (сурфактанту). Саме ця плівка захищає альвеоли легенів від холодної пори року. Щоб узимку забезпечити організм достатньою кількістю корисних речовин та захистити дихальні шляхи від переохолодження, ендокринологи радять щодня вранці з'їдати невелику скибочку вершкового масла.
Добова норма вершкового масла для дітей та людей віком від 45 років повинна бути не менше 10 грам. Для молодих людей віком до 45 років норма олії становить мінімум 20 грамів на добу.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, раніше експерти розповіли, які продукти можуть замінити у раціоні вершкове масло, щоб отримати максимум користі та мінімум шкоди.