Today.ua

Сухий шампунь у домашніх умовах: як вимити голову без води

У житті можуть траплятися ситуації, коли немає доступу до найзвичніших благ цивілізації. Наприклад, коли немає води, а вимити волосся потрібно терміново. На допомогу прийдуть забуті секрети наших бабусь.

Чудовою заміною магазинного сухого шампуню може стати звичайна харчова сода. Нанесіть трохи сухого засобу на шкіру голови, рівномірно розподіліть волосся і залиште на 10 хвилин. Потім ретельно розчешіть волосся, щоб прибрати залишки соди, які вбрали жир і бруд.

Також можна в рівних пропорціях змішати крохмаль (кукурудзяний або картопляний) із харчовою содою. Нанесіть засіб на прикореневу зону, а через п'ять хвилин вичешіть гребінцем з частими зубами. Відмінний сухий шампунь виходить із вівсяних пластівців. Подрібніть крупу в кавомолці до муки, змішайте з трьома краплями ефірної олії чайного дерева. Спосіб застосування: розподіліть засіб по шкірі голови, через 10 хвилин вичешіть гребенем.

Какао-порошок, який широко застосовується в кулінарії, може за необхідності замінити покупний сухий шампунь. Використовуйте його так само, як харчову соду.

Дізнайтеся також, як доглядати волосся, щоб рідше мити голову під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ