Сирники по-французьки відрізняються від традиційних, у складі яких є борошно та цукор. Ці вироби виходять солоними та їх не потрібно смажити. Ідеальний сніданок готується у духовці – лише за 25 хвилин.
Сирники стали одним із найпопулярніших та найулюбленіших сніданків українців. Якщо ви любите сир, але завжди віддавали перевагу десертам із нього, спробуйте урізноманітнити своє меню. Звичне борошно замінить манка, а цукор – сіль та паприка.
Також можна додати інші спеції за смаком. Щоб приготувати корисні сирники по-французьки, знадобляться такі інгредієнти:
- 300 г жирного сиру (від 9%);
- 0,5 ч. л. солі;
- 3 ст. л. манки;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. розпушувача;
- пучок зеленого кропу;
- 100 г сиру сулугуні;
- 1 ч. л. паприки;
- 50 г вершкового масла;
- 3 ч. л. панірувальних сухарів.
Приготування
Сир потрібно змішати з яйцями в мисці та перетерти в однорідну масу. Додайте манку, розпушувач та тертий сир.
Окремо потрібно підготувати паніровку. Сухарі з'єднайте з паприкою та дрібно нарізаним кропом. Намочіть руки водою та сформуйте сирники, які потрібно обваляти з боків у паніровці.
Застеліть лист пергаментом, після чого викладайте сирники. У центр кожного з них потрібно покласти по шматочку масла.
Сирники по-французьки випікають у розігрітій до 180 градусів духовці – вони будуть готові вже за 20 хвилин.
Подавайте вироби зі сметаною. Вони відмінно поєднуються з будь-якими напоями, але найкраще - з фруктовими соками. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати ліниві сирники - всього за 10 хвилин.