У деяких містах України зараз перебої із продукцією. Десь не вистачає овочів, десь замало м'яса. Існує безліч рецептів, які допоможуть викрутитись практично в будь-якій ситуації. Пропонуємо вам спробувати котлети з буряку на манці.
Варто відзначити, що при натиранні овочів має виділитися багато соку, який краще злити. У рецепті є сир, зелень та часник – від їх використання можна відмовитися, якщо таких продуктів немає.
Котлети з буряка на манці
Інгредієнти:
- 600 г буряків
- 100 г твердого сиру
- 70 г манки
- 1 яйце
- зубчик часнику
- зелень на смак
Спосіб приготування:
- Буряк запікаємо у фользі в розігрітій до 180 градусів духовці. Також буряк можна відварити або запекти в мікрохвильовій печі в пакеті з водою.
- Варений овоч очищаємо і натираємо на велику тертку.
- Натираємо сир, дрібно нарізаємо часник та зелень. Додаємо до буряків.
- Вбиваємо яйце, перемішуємо та додаємо манку.
- Запікаємо 10-15 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
У процесі приготування рекомендується перевернути котлети, щоб вони підрум'янилися з обох боків.
Готово!
Нагадаємо, названо п'ять круп, які можна не варити перед вживанням.