Травень - час пікніків і поїздок за місто на природу. Приготуйте теплий салат з запечених на грилі овочів, блюдо відмінно доповнить шашлик.
Теплий салат з запечених овочів: рецепт
Інгредієнти:
- 0,5 кг картоплі
- 300 г томатів черрі
- 1 корінь селери
- 1 банка чорних маслин
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 лимон
- 4 - 5 ст. л. оливкової олії
- сіль і мелений перець за смаком.
Спосіб приготування:
Картопля вимийте щіткою, відваріть до напівготовності в підсоленій воді. Поріжте бульби невеликими шматочками і обсмажте на грилі до рум'яної скоринки.
Тонкою соломкою наріжте очищений від шкірки корінь селери, складіть в глибоку миску. Додайте подрібнену зелену цибулю, теплу картоплю і помідори. Всипте в ємність до овочів половинки маслин, посоліть і поперчіть за смаком, полийте лимонним соком.
Заправте оливковою олією і відразу ж подавайте до столу. Салат особливо смачний в теплому вигляді, але і холодним він буде на пікніку дуже навіть до речі.
Смачного!
Приготуйте також для пікніка смачний і ситний салат з відвареної картоплі та корейської моркви. Блюдо готується дуже просто і швидко.