Тертий пиріг з абрикосами - дивно смачний, ароматний і ніжний літній десерт. Таку випічку можна приготувати для домашнього чаювання або до свята.
Тертий пиріг з абрикосами
Інгредієнти:
- 180 г вершкового масла
- 450 г свіжих абрикос
- 250 г борошна
- 150 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ч. л. розпушувача для тіста
Спосіб приготування:
Охолоджене масло натріть на крупній тертці, додайте розпушувач, 2 ст. л. цукру, ванільний цукор і борошно. Швидко перетріть суміш в крихту.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Форму для випічки змастіть маслом, розподіліть половину масляно-борошняної крихти. Абрикоси поріжте часточками, розкладіть поверх тіста, посипте цукром і покрийте рівномірним шаром крихти. Випікайте при 200 градусах в духовці близько 35 хвилин. Потім зменшіть ступінь нагріву до 180 градусів і готуйте ще хвилин 10 - 15.
Готовий пиріг вийміть з форми, посипте за бажанням кокосовою стружкою або цукровою пудрою. Наріжте шматочками і подавайте до столу.
Приємного чаювання!
Приготуйте також солодкий омлет з ягодами і м'яким сиром. Відмінний сніданок або перекус, смачний і корисний.