Приготувати смачні вареники з сиром, картоплею чи ягодами зовсім не складно. Найважливіше це правильно замісити тісто, щоб воно не липло до рук і не розварилося під час приготування.
Тісто для вареників має бути еластичним і не надто тугим. Щоб досягти потрібної консистенції, використовуйте при замішуванні якісне борошно та кефір. Яйця у тісто для вареників краще не класти.
Тісто для вареників за 7 хвилин
Складові:
- 750 г борошна
- 500 г кефіру
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. харчової соди
Спосіб приготування:
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У глибокій мисці змішайте борошно, що просіює, сіль і соду. Зробіть заглиблення у сухій масі, влийте кефір. Акуратно перемішайте складові в мисці, потім замісіть руками м'яке еластичне тісто. Скачайте масу в кулю, накрийте рушником і залиште на столі на 30 хвилин. Готове тісто розкотіть у тонкий пласт, за допомогою чашки або склянки виріжте кружечки. У центр заготовок покладіть начинку та защипніть краї.
Розкладіть вареники на піддоні пароварки, варіть 7 хвилин|мінути|. Також можна вареники зварити до готовності у підсоленій окропі.
Смачного!
Приготуйте також смачні та ароматні вареники з яблуками та корицею. Рецепт смачної страви для сім'ї.