Today.ua

Тісто для вареників за сім хвилин: які інгредієнти покращать смак готової страви

Приготувати смачні вареники з сиром, картоплею чи ягодами зовсім не складно. Найважливіше це правильно замісити тісто, щоб воно не липло до рук і не розварилося під час приготування.

Тісто для вареників має бути еластичним і не надто тугим. Щоб досягти потрібної консистенції, використовуйте при замішуванні якісне борошно та кефір. Яйця у тісто для вареників краще не класти.

Тісто для вареників за 7 хвилин

Складові:

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішайте борошно, що просіює, сіль і соду. Зробіть заглиблення у сухій масі, влийте кефір. Акуратно перемішайте складові в мисці, потім замісіть руками м'яке еластичне тісто. Скачайте масу в кулю, накрийте рушником і залиште на столі на 30 хвилин. Готове тісто розкотіть у тонкий пласт, за допомогою чашки або склянки виріжте кружечки. У центр заготовок покладіть начинку та защипніть краї.

Розкладіть вареники на піддоні пароварки, варіть 7 хвилин|мінути|. Також можна вареники зварити до готовності у підсоленій окропі.

Смачного!

Приготуйте також смачні та ароматні вареники з яблуками та корицею. Рецепт смачної страви для сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ