Тонкі млинці для закусок: секрети ідеального тіста від шеф-кухарів дорогих ресторанів

Автор: Шевченко Лилия

Тонкі млинці подають не лише на десерт із солодкими соусами та джемами, в них загортають солону начинку з риби, м'яса, сиру. Закуски на основі млинців прикрасять святковий стіл та урізноманітнять щоденне меню. Дізнайтеся про всі секрети ідеального тіста для тонких млинців.

Тонкі млинці для закусок: секрети ідеального тіста від шеф-кухарів дорогих ресторанів - today.ua

Класичні бездрожжеві млинці готують із борошна, яєць, молока, рослинної олії, солі і цукру. Тісто має бути напіврідким і легко розтікатися по дну сковорідки.

Щоб тісто для млинців вийшло ідеальним, молоко краще брати охолоджене коров'яче пастеризоване до 4% жирності, ультрапастеризоване використовувати для приготування млинців не варто. Якщо ви не вживаєте в їжу коров'яче молоко, замінити його в млинцях можна будь-яким рослинним - кокосовим, вівсяним, рисовим і т.п. молоком. При бажанні молоко можна на третину розбавити очищеною водою. Тонкі млинці для закусок: секрети ідеального тіста від шеф-кухарів дорогих ресторанів Щоб млинці не прилипали до сковороди, не рвалися і вийшли ніжними та еластичними, варто приділити особливу увагу вибору борошна. Вона має бути якісною, з великою кількістю клейковини.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Не варто намагатися готувати млинці без яєць, чим їх більше в тісті, тим еластичніше вийдуть млинці. Ідеальні пропорції для приготування домашніх тонких млинців для закусок – 3-5 яєць на літр молока.

Популярні зараз

Більше половини українських АЗС недоливають автогаз: результати дослідження

Залужний озвучив втрати ЗСУ у війні та допустив мобілізацію жінок

У ТЦК порадили українцям звикати до перевірок документів на публічних заходах

Українці не помітили підвищення пенсій через інфляцію, - Гетманцев

Дізнайтеся також, який інгредієнт необхідно додати в тісто, щоб млинці вийшли золотистими та апетитними.