Today.ua

Тонкі млинці для закусок: секрети ідеального тіста від шеф-кухарів дорогих ресторанів

Тонкі млинці подають не лише на десерт із солодкими соусами та джемами, в них загортають солону начинку з риби, м'яса, сиру. Закуски на основі млинців прикрасять святковий стіл та урізноманітнять щоденне меню. Дізнайтеся про всі секрети ідеального тіста для тонких млинців.

Класичні бездрожжеві млинці готують із борошна, яєць, молока, рослинної олії, солі і цукру. Тісто має бути напіврідким і легко розтікатися по дну сковорідки.

Щоб тісто для млинців вийшло ідеальним, молоко краще брати охолоджене коров'яче пастеризоване до 4% жирності, ультрапастеризоване використовувати для приготування млинців не варто. Якщо ви не вживаєте в їжу коров'яче молоко, замінити його в млинцях можна будь-яким рослинним - кокосовим, вівсяним, рисовим і т.п. молоком. При бажанні молоко можна на третину розбавити очищеною водою. Щоб млинці не прилипали до сковороди, не рвалися і вийшли ніжними та еластичними, варто приділити особливу увагу вибору борошна. Вона має бути якісною, з великою кількістю клейковини.

Не варто намагатися готувати млинці без яєць, чим їх більше в тісті, тим еластичніше вийдуть млинці. Ідеальні пропорції для приготування домашніх тонких млинців для закусок – 3-5 яєць на літр молока.

Дізнайтеся також, який інгредієнт необхідно додати в тісто, щоб млинці вийшли золотистими та апетитними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ