Наближається улюблене у народі свято Масляна, коли під веселі хороводи та гуляння відбудуться проводи зими та зустріч весняного тепла. Головним частуванням увесь святковий тиждень, з 28 лютого до 6 березня, будуть млинці. Пропонуємо приготувати тонкі млинці на сироватці, які не липнуть до сковороди.
Млинці на Масляну на сироватці
Інгредієнти:
- 2 склянки молочної сироватки
- 250 г пшеничного борошна
- 3 яйця
- 1 ст. л. цукру
- 2 ст. л. рафінованої олії
- 1 щіпка солі
Спосіб приготування:
У глибокій мисці збийте віночком яйця з сіллю та цукром до однорідності. Збивати масу до стану піни не потрібно. Продовжуючи збивати яєчну суміш віночком, влийте тонким струмком сироватку.
Популярні зараз
В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат
У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень
Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій
Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину
Далі невеликими порціями додайте борошно, що просіює. Якщо сироватка дуже кисла, покращити смак можна, додавши щіпку харчової соди разом із борошном. У готове тісто млинця додайте соняшникову олію без запаху і ще раз ретельно перемішайте. Сковороду з товстим дном розігрійте на плиті, злегка змастіть олією.
Налийте трохи тіста та розподіліть його по всьому дну сковорідки. Смажте млинці на середньому вогні по парі хвилин з кожного боку.
Смачного!
Дізнайтеся також, який секретний інгредієнт слід додати в тісто, щоб млинці вийшли золотистими та дуже апетитними.