Today.ua

Тонкі млинці на сироватці, які не липнуть до сковороди: рецепт найсмачнішого частування на Масляну

Наближається улюблене у народі свято Масляна, коли під веселі хороводи та гуляння відбудуться проводи зими та зустріч весняного тепла. Головним частуванням увесь святковий тиждень, з 28 лютого до 6 березня, будуть млинці. Пропонуємо приготувати тонкі млинці на сироватці, які не липнуть до сковороди.

Млинці на Масляну на сироватці

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

У глибокій мисці збийте віночком яйця з сіллю та цукром до однорідності. Збивати масу до стану піни не потрібно. Продовжуючи збивати яєчну суміш віночком, влийте тонким струмком сироватку.

Далі невеликими порціями додайте борошно, що просіює. Якщо сироватка дуже кисла, покращити смак можна, додавши щіпку харчової соди разом із борошном. У готове тісто млинця додайте соняшникову олію без запаху і ще раз ретельно перемішайте. Сковороду з товстим дном розігрійте на плиті, злегка змастіть олією.

Налийте трохи тіста та розподіліть його по всьому дну сковорідки. Смажте млинці на середньому вогні по парі хвилин з кожного боку.

Смачного!

Дізнайтеся також, який секретний інгредієнт слід додати в тісто, щоб млинці вийшли золотистими та дуже апетитними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ