Випекти тонкі мереживні млинці на молоці та без використання соди – реально. Пропонуємо вам спробувати рецепт улюбленого десерту за вже перевіреним багаторічним рецептом.
Тонкі мереживні млинці без соди – рецепт
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 500 мл.
- Борошно – 1 склянка.
- Гаряча вода – 2-4 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Рослинна олія – 3 ст. л.
- Маленька щіпка солі
Спосіб приготування:
- Заздалегідь дістаємо всі інгредієнти з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
- Після цього збиваємо яйця, сіль та цукор, вливаємо 250 мл молока.
- Всипаємо борошно і добре замішуємо, щоб не залишилося грудок.
- За порадою досвідчених господарок вливаємо в тісто гарячу воду (але не окріп) – це потрібно для того, щоб під час смаження млинці не ламалися.
- Додаємо решту інгредієнтів і добре перемішуємо.
- Випікаємо млинці на добре розігрітій сковороді та змащеній або олією, або салом.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому млинці прилипають до сковороди та розкрили секрети приготування улюбленого десерту.