Today.ua

Топ-3 продукти харчування, які знижують імунітет і роблять організм беззахисним перед хворобами

Деякі продукти харчування значною мірою пригнічують роботу імунної системи. В результаті, людина стає беззахисною перед вірусами та бактеріями.

У раціоні сучасної людини значну частку в раціоні займають продукти та напої, які містять порожні калорії, які порушують злагоджену роботу імунної системи. Після вживання таких продуктів захисні сили організму виходять з ладу, стан імунітету різко погіршується.

Заморожені напівфабрикати

Напівфабрикати або готові до вживання продукти, що заморожуються, часто складаються з великої кількості рафінованих вуглеводів, гідрогенізованих жирів, містять консерванти та смакові добавки. Ці речовини збільшують термін придатності продукту і покращують його смак і текстуру, але вони пригнічують вплив на імунітет людини. Ще більше погіршують стан захисних сил організму велику кількість солі та цукру, якими багаті всі напівфабрикати та заморожені готові продукти.

Солодкі газовані напої

Підсолоджувачі та цукрові спирти присутні у всіх видах солодких газованих напоїв. Ударна доза "порожніх" калорій збільшує інсулінорезистентність клітин людського організму і провокує виникнення запальних процесів у тканинах. Регулярне вживання газованих напоїв виснажують імунну систему, яка змушена боротися із постійними мікрозапаленнями. На захист від вірусів та патогенних бактерій сил у імунітету стає дедалі менше.

Спиртні напої

За даними вчених, люди, які регулярно п'ють алкоголь навіть у невеликих дозах, частіше страждають на серйозні вірусні інфекції, ніж ті, хто спиртне не вживає. Крім того, імунна система настільки пригнічується алкоголем, що у людей довго гояться рани, уповільнюється одужання від будь-яких хвороб.

Нагадаємо, вчені з'ясували, який продукт корисніший для організму – вершкове масло або маргарин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ