З черствої паски можна приготувати велику кількість смачних десертів. Рецепти ласощів прості та доступні, не вимагають витрат часу та сил, але результат завжди чудовий.
Солодкі грінки до чаю
Складові:
- 300-400 г черствої паски
- 0,5 склянки молока
- 2 ст. л. цукру
- 2 яйця
Спосіб приготування:
Паски наріжте тонкими скибочками. У глибокій мисці збийте яйця з цукром, влийте молоко і добре перемішайте. Сковороду з рослинною олією розігрійте на плиті, шматочки паски зануріть у яєчно-молочну суміш, обсмажуйте до рум'яної скоринки на середньому вогні.
Ягідні кекси з корицею
Складові:
- 1 паска вагою 400 г
- 150 г свіжих або заморожених ягід
- 4 яйця
- 400 мл молока
- 4 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. меленої кориці
Спосіб приготування:
Збийте яйця з цукром і молоком. Всипте в рідку суміш нарізану кубиками паску. Додайте ягоди та корицю. Ретельно перемішайте масу і залиште на 10 хвилин для просочення. Заповніть форми для кексів тестом. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
Пиріг з шоколадом та горіхами
Складові:
- 1 паска вагою 350 г
- 200 мл молока
- 150 г цукру
- 5 яєць
- 60 г вершкового масла
- 100 г сметани
- 80 г волоських горіхів
- 80 г шоколаду
Спосіб приготування:
Нарізану кубиками паску залийте холодним молоком, залиште на 10 хвилин. Жовтки розітріть із цукром, влийте тепле розтоплене вершкове масло та сметану, перемішайте із замоченим у молоці паскою, збийте міксером. Окремо збийте білки у круту піну. Акуратно вмішайте білковий крем у тісто, додайте подрібнені горіхи та шоколад. Перекладіть у форму для випічки, поставте у розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте пиріг із черствої паски до утворення рум'яної скоринки.
Смачного!
Приготуйте також шоколадну паску-мус до свята. Рецепт найсмачнішої випічки на Великдень.