Today.ua

ТОП-4 продукти харчування, які прискорюють старіння шкіри обличчя

Стан шкіри обличчя залежить від харчування. Якщо в раціоні присутні чотири заборонені продукти, то процеси старіння стануть помітними навіть у молодому віці.

Найнебезпечніший для шкіри людини продукт - це цукор , особливо його велика кількість. Цукор у раціоні перетворює колагенові волокна в нашій шкірі на жорсткі згустки, що стає причиною появи зморшок, епідерміс стає в'ялим.

Спиртні напої, незалежно від відсотка алкоголю в них, руйнівно впливають на весь організм. Шкіра після того, як етиловий спирт потрапляє ШКТ і розщеплюється, починає страждати від зневоднення. Погіршується колір обличчя, з'являються сухість та в'ялість. У жінок, які випивають регулярно, з'являються набряки та судинна сітка на обличчі.

Випічка та макаронні вироби з борошна вищого гатунку . Велика кількість глютену (клейковини та особливого рослинного білка, що міститься у всіх сортах ячменю, жита та пшениці) у раціоні призводить до набряку в області щік. Епідерміс поступово покривається пігментними плямами та прищами, можливий розвиток розацеа (почервоніння, розширення дрібних судин шкіри обличчя). Чим старша людина, тим гірше вона переносить лактозу (молочний цукор), що міститься у свіжому молоці тваринного походження. В результаті на шкірі з'являються запалення, прищі та вугровий висип. Висипання та почервоніння з'являються також на шиї, у зоні декольте та на спині.

Нагадаємо, раніше Доктор Комаровський розповів, чи можна включати до раціону безлактозне молоко. Чим цей продукт харчування відрізняється від звичайного молока?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ