Today.ua

ТОП-5 найкращих закусок під шампанське на Новий рік: секрети ідеального смаку

Закуски під шампанське повинні розкривати смак напою і не шкодити здоров'ю. Шоколад – найгірший варіант, тому слід заздалегідь підготувати страви, які підійдуть під келих у новорічну ніч.

Шампанське – традиційний напій для Нового року. У народі популярний міф, що закушувати ігристе вино необхідно шоколадом чи фруктами. Проте фахівці стверджують, що таким чином ви лише шкодите своєму шлунку і не зможете насолодитися смаком напою.

М'ясна нарізка

Якщо ви плануєте в перші секунди Нового року підняти келих шампанського та загадати бажання, то подбайте, щоб на столі була м'ясна (не ковбасна) нарізка. М'ясо не повинно бути жирним і надто приправленим прянощами. Велика кількість спецій переб'є смак шампанського.

Ікра

Бутерброд з ікрою - одна з найсмачніших і найкращих закусок до ігристих вин. Як варіант, можна пити шампанське в прикуску із червоною або чорною ікрою.

Канапе з оливками

Це найпростіша та найефектніша закуска на святковому столі. Розріжте одне велике яблуко навпіл і покладіть на тарілки зрізом униз. Відварене або запечене м'ясо, тверді сири, авокадо, мариновані огірки, червону рибу тощо. наріжте великим кубиком. На шпажку наколи оливку без кісточки і кілька кубиків сиру, м'яса або риби і авокадо. Вставте шпажки в яблуко. Вийде яскравий закусочний "їжачок", який прикрасить святковий стіл і послужить чудовою закускою до пінистого напою.

Горіхи

Поставте на стіл гарну вазу, наповнену різними видами горіхів. Запропонуйте гостям горішки як закуску до шампанського. Це смачно та корисно.

Твердий сир

Тверді сорти сиру чудово доповнять смак шампанського. До того ж, речовини, що містяться у сирі, захистять шлунок від шкідливого впливу алкоголю та сприятимуть якнайшвидшому виведенню токсинів з організму.

Дізнайтеся також, чому не варто готувати на свята бутерброди зі шпротами. Популярна закуска виявилася дуже шкідливою для здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ