Напрочуд смачний, ніжний і ошатний торт "Зебра" можна приготувати швидко і без випічки. Десерт виходить настільки апетитним та ефектним, що його можна сміливо подавати гостям на святковий стіл.
Торт "Зебра" без випічки
Інгредієнти: Для мусу:
- 400 мл сметани жирністю 20%
- 300 мл молока, що згущує|згущає|
- 200 мл вершків для збивання 33%
- 100 мл молока
- 30 г какао-порошку
- 20 г желатину
- 1 пакетик ванільного цукру
Для торта:
- 200 г шоколадного пісочного печива
- 85 г вершкового масла
- 1,5 ст. л. молока
Спосіб приготування:
Печиво подрібніть у крихту, змішайте з розтопленим вершковим маслом та молоком. На дно рознімної форми викладіть підготовлену масу і добре утрамбуйте ложкою. Поставте у холодильник.
В окремій мисці змішайте сметану та згущене молоко. Желатин залийте молоком, дочекайтеся набухання та прогрійте на водяній бані до розчинення крупинок. Додайте до желатину три ложки сметанної маси, перемішайте і перелийте в крем із сметани тонким струмком при помішуванні.
Дістаньте з холодильника форму з коржем із печива, порціями по 3 ст. ложки викладайте крем, чергуючи ванільний та шоколадний. Поставте форму з мусовими ласощами назад у холодильник на 4-5 годин. Застиглий торт "Зебра" без випічки акуратно витягніть із форми, наріжте порційними шматочками.
Смачного!
Приготуйте також сирний торт "Наполеон" за 20 хвилин. Рецепт смачних і корисних ласощів для всієї родини.