Далеко не всім хазяйкам вдається приготувати смачний та ароматний червоний борщ. Справа в тому, що досвідчені кулінари варять страву за класичною рецептурою, але обов'язково додають три найважливіші для покращення смакових якостей українського борщу інгредієнта.
Кислі ягоди
Журавлина, брусниця, калина та інші види кислих ягід допомагають нейтралізувати солодкий присмак овочів у борщі, тому страва набуває характерного кислуватого смаку. Ягоди можна використовувати у свіжому чи замороженому вигляді, плоди слід подрібнити блендером у пюре та додати до борщу у процесі приготування.
Розсіл
Якщо ягід у холодильнику не виявилося або їх замало, то додати українському борщу приємної кислинки можна за допомогою огіркового або помідорного розсолу. Додайте цей компонент у сковороду, в якій гаситься буряк, з розрахунку 100 мл розсолу на один літр води.
Вершкове масло
Якщо ви готуєте пісний овочевий борщ або з нежирних сортів м'яса, то для наваристості та ситності додайте у страву трохи вершкового масла. Цей компонент не тільки покращить смак готового червоного борщу, але й зробить страву яскравішою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дізнайтеся також, який секретний інгредієнт рекомендується додати до засмаження, щоб борщ вийшов насиченого червоного кольору.