Українців часто лякають, що в магазинний сир і молоко додають хлорид кальцію, а вершкове масло жирністю менше 82% є спредом. Однак насправді, це надумані міфи, в яких давно пора розібратися і забути про них.
Хлорид кальцію (він же хлористий кальцій) - це харчова добавка, яку нерідко прописують навіть маленьким дітям як ліки. Якщо дана речовина зазначено в складі сиру або молока, то боятися не варто. Ніякої небезпеки хлорид кальцію для здоров'я не несе, швидше, навпаки. Хлорид кальцію обов'язково додають в пастеризоване молоко, щоб відновити рівень кальцію в продукті.
"Страшні" дріжджі в кисломолочних продуктах, якими так люблять лякати всілякі "експерти" в інтернеті, насправді є обов'язковою складовою кефірної закваски. Кількість дріжджів у кефірі нормується існуючими вимогами ГОСТу. Ще один міф, який отримав надзвичайно широке поширення, це переконання, що натуральне масло має містити жиру не менше 82%. Відповідно до Держстандарту, 83% - це максимально можливий зміст молочного жиру у вершковому маслі. Але на ринку представлено досить багато видів масла, з меншим вмістом молочного жиру (68%, 72%), це означає, що в ньому більше плазми, але воно теж виробляється з натуральних вершків.
Експерти стверджують, що масло зі зниженою кількістю молочного жиру не є спредом. Спред - це продукт, в якому молочний жир повністю або частково замінюється рослинним.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, в Україні стрімко дорожчає вершкове масло. Натуральний продукт стає дефіцитним, ринок насичується низькосортних спредом.