Квашена капуста – це дуже корисний та смачний овочевий салат. Готувати його дуже просто, але іноді капуста виходить надто водянистою, слизькою, може почорніти або придбати гіркий присмак. Щоб цього уникнути, необхідно знати кілька найважливіших секретів приготування квашеної капусти.
Секрет 1
Вибирайте капусту середніх та пізніх сортів, без ознак гниття. Якщо качан потемнів, значить овоч довго лежав на складі. З нього не вийде приготувати смачну та хрумку квашену капусту. Якщо спробувати заквасити овоч ранніх сортів, то готова страва вийде водянистою та занадто м'якою.
Секрет 2
Квашена капуста вийде дуже смачною, якщо готувати салат у період Місяця, що росте. За старих часів господині намагалися займатися квашенням капусти на 5-6 день після молодика. Готувати квашену капусту слід не тільки у правильний час, але й у гарному настрої, щоб готова страва вийшла корисною і не несла негативного "заряду".
Секрет 3
На один кілограм тонко нарізаної капусти додавайте рівно 20 г кухонної солі (йодована сіль зробить салат м'яким та не смачним).
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Нагадаємо, квашена капуста стане небезпечною для здоров'я, якщо додати до неї один із найпопулярніших компонентів. Що краще не класти у салат?