Три найважливіші секрети приготування смачної та хрумкої квашеної капусти

Автор: Шевченко Лилия

Квашена капуста – це дуже корисний та смачний овочевий салат. Готувати його дуже просто, але іноді капуста виходить надто водянистою, слизькою, може почорніти або придбати гіркий присмак. Щоб цього уникнути, необхідно знати кілька найважливіших секретів приготування квашеної капусти.

Три найважливіші секрети приготування смачної та хрумкої квашеної капусти - today.ua

Секрет 1

Вибирайте капусту середніх та пізніх сортів, без ознак гниття. Якщо качан потемнів, значить овоч довго лежав на складі. З нього не вийде приготувати смачну та хрумку квашену капусту. Якщо спробувати заквасити овоч ранніх сортів, то готова страва вийде водянистою та занадто м'якою.

Секрет 2

Три найважливіші секрети приготування смачної та хрумкої квашеної капусти Квашена капуста вийде дуже смачною, якщо готувати салат у період Місяця, що росте. За старих часів господині намагалися займатися квашенням капусти на 5-6 день після молодика. Готувати квашену капусту слід не тільки у правильний час, але й у гарному настрої, щоб готова страва вийшла корисною і не несла негативного "заряду".

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Секрет 3

На один кілограм тонко нарізаної капусти додавайте рівно 20 г кухонної солі (йодована сіль зробить салат м'яким та не смачним).

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Нагадаємо, квашена капуста стане небезпечною для здоров'я, якщо додати до неї один із найпопулярніших компонентів. Що краще не класти у салат?